24 ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

 Η Ναύπακτος είναι μια όμορφη πόλη της Αιτωλοαρκανανίας  με μια απέραντη θέα στον Πατραϊκό Κόλπο και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Αξίζει να επισκεφθείς το Βενετσιάνικο κάστρο, το οποίο έχει μια πανοραμική θέα της πόλης. Ίσως σε κουράσει η διαδρομή μέχρι και το κάστρο όμως η όμορφη θέα θα σε ανταμείψει. Η Ναύπακτος φημίζεται για την ναυμαχία που διαδραματίστηκε στον κόλπο του Λεπάντο(παλιά μεσαιωνική ονομασία Ναυπάκτου) τον 16ο αιώνα μ.Χ., μια μάχη με τους Τούρκους στην οποία οι Τούρκοι νικήθηκαν.

Πηγή εικόνας: greekgastronomyguide.gr
Μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου στα στενά της πόλης και να δοκιμάσεις παγωτό στο Adrea Gelato, ένα μαγαζί με ποικιλία γεύσεων. Επιπλέον, μπορείς να κάνεις μια στάση για φαγητό με την παρέα σου στο εστιατόριο Σούσουρο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και είναι πάντοτε γεμάτο κόσμο. Η θέα στη θάλασσα και στη γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης είναι μαγική.


Πηγή εικόνας: iaitoloakarnania.gr    

Η Ναύπακτος διαθέτει και όμορφους ξενώνες και καταλύματα. Το Αρχοντικό της Πέπως και το Flisvos Hotel Nafpaktos είναι ιδανικές επιλογές για τη διαμονή σου.

By Μαρία

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις