ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ




Μια όμορφη εμπειρία ήταν η διαμονή στη Ρόδο, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Η Ρόδος είναι ένα ξεχωριστό νησί με πολλές δραστηριότητες και νόστιμη τοπική κουζίνα. Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής ομορφιάς, ένα μέρος το οποίο πρέπει να επισκεφθείτε. Το περπάτημα στα στενά της πόλης και στο ρολόι, σε γυρίζουν στην παλιά εποχή. Στο κέντρο θα συναντήσεις πολλά ακόμη όμορφα κτήρια που διατηρούνται μέχρι και σήμερα και έχουν ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Η εξερεύνηση δεν σταματά στο κέντρο, συνεχίζεται στα νότια του νησιού στις πηγές Καλλιθέας, οι πηγές που θεραπεύουν και αξιοποιήθηκα από τον Ιταλό διοικητή Mario Lago τον 20ο αιώνα. Γενικά, η Ρόδος είναι επηρεασμένη από τις επιδρομές των Ιταλών και κάθε καλοκαίρι το νησί γεμίσει από Ιταλούς τουρίστες (και όχι μόνο). Όπως δηλώνουν η Ρόδος τους θυμίζει την Ιταλία και την αγαπούν πολύ. 
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Guida Blogspot
 
Επόμενος όμορφος σταθμός, ήταν η κοιλάδα των πεταλούδων για το οποίο φημίζεται το νησί καθώς και η ύπαρξη ελαφιών. Όλο και κάποιο ελάφι μπορεί να εμφανιστεί στο δρόμο σου, για αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός κατά την οδήγηση. Η εξερεύνηση στο νησί μπορεί να γίνει είτε με την ενοικίαση κάποιας γουρούνας ή μηχανής ή αυτοκινήτου (πιο ασφαλές και οικονομικό). Στο νότιο τμήμα θα συναντήσεις και το ιδιαίτερο Πρασονήσι, ένα νησί γεμάτο πράσινο και καθαρό αέρα. Στην παραλία μπορείς να κανείς πολλά water sports με την παρέα σου ή να απολαύσεις το όμορφο ηλιοβασίλεμα ή να κανείς τις βουτιές σου. Πλέον, δεν υπάρχει ο δρόμος που ενώνει το νησί με την στεριά της Ρόδου λόγω της αύξησης της στάθμης του νερού. 
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Guida Blogspot

 
 
Στο νότιο τμήμα μπορείς να επισκεφθείς το βραβευμένο «Το λημέρι του Ληστή» για να γευθείς τοπικές γεύσεις και παραδοσιακά εδέσματα ή το εστιατόριο «Πεταλάς» με τα νόστιμα και γκουρμέ πιάτα από θαλασσινά. Μερικές παραδοσιακές γεύσεις της Ρόδου είναι το μελεκούνι (παστέλι), η λεκάνη (κατσίκι βρασμένο με πλιγούρι), τα πιταρούδια, κοκκινιστά φαγητά με πολλά κρεμμύδια κι αλλά μυρωδικά, και πολλά ακόμη εδέσματα που αξίζει να δοκιμάσεις. Η επίσκεψη στο νησί ήταν υπέροχη και θα επαναληφθεί.
 
By Νάνσυ 
 
*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com.