Ταξίδι στην ιστορική Αυστρια

 

 

Αυστρία, Guida Blogspot
 Πηγή εικόνας: αρχείο Guida Blogspot

 Ταξίδι στις Αυστριακές Άλπεις… Ένα μεγάλο ταξίδι με πολλές εμπειρίες. Σύμφωνα με αναφορές, η λέξη Άλπεις σημαίνει λευκά όρη και εκτείνονται σε επτά χώρες.

Αν ποτέ βρεθείς εκεί, μπορείς να περιηγήσεις την πρωτεύουσα της χώρας, Βιέννη, και το χωριό Χίντεργκλεμ στα νοτιοδυτικά της χώρας.

 

Αυστρία, Guida Blogspot
 Πηγή εικόνας: αρχείο Guida Blogspot

Το Χίντεργκλεμ είναι ένας φημισμένος τόπος για τα χιονοδρομικά σκι, με πολλούς λάτρεις να το επισκέπτονται για τις μεγάλες και επαγγελματικές του πίστες. Μάλιστα υπάρχει αστική συγκοινωνία που εξυπηρετεί τους σκιέρ και είναι χωρίς χρέωση αρκεί να έχεις το εισιτήριο για την είσοδό σου στις πίστες. Στο Χίντεργλεμ υπάρχει η φημισμένη μαύρη πίστα την οποία ανυπομονούν να διανύσουν οι λάτρεις καθώς και παγοδρόμιο που σου προσφέρει τα παπούτσια αι την πίστα με μόλις 3.οοευρώ χρέωση. Το εντυπωσιακό με το Χίντεργκλεμ είναι ότι βρίσκεται ανάμεσα σε βουνά και κάθε μέρα αντικρίζεις ένα χιονισμένο τοπίο. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και θα χρειαστείς σίγουρα ένα θερμομονωτικό μπουφάν.

 

Αυστρία, Guida Blogspot
 Πηγή εικόνας: αρχείο Guida Blogspot

Προτείνεται να επισκεφθείς τα στέκια στο Όμπερντορφ στο κοντινό χωριό του Χίντεργκλεμ, εν ονόματι Σάαλμπαχ, για να πιείς μια μπύρα ή ένα ζεστό γλούβάιν. Πολλοί σκιέρ συνηθίζουν μετά το σκι να επισκέπτονται τα στέκια του τόπου για ένα ποτό ή φαγητό. Μην παραλέιψεις να επισκεφθείς το Thomson που βρίσκεται στο Χίντεργκλεμ και είναι ιδανικό στέκι για μπεργκερ ή σνίτσελ.

 

Αυστρία, Guida Blogspot
 Πηγή εικόνας: αρχείο Guida Blogspot

Ιδανικά ξενοδοχεία για τη διαμονή σου είναι το Vaya Post Saalbach, το Residenz Hochalm και το Hotel Auwirt. Ξενοδοχεία με ανέσεις και υψηλές υπηρεσίες.

Στην επιστροφή σου προς το αεροδρόμιο της Βιέννης, μπορείς να μείνεις λίγες ημέρες και να απολαύσεις τα ρωμαϊκά κτίρια της πόλης.  

 

By Νάνσυ

 

Διάβασε επίσης για την πόλη των Ιωαννίνων εδώ.

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις