ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 Η Πάτρα είναι η πόλη μου. Μια πόλη με πολλές όμορφες αναμνήσεις και ιδανική για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου. Πολλές μοντέρνες καφετέριες με ποιοτικό καφέ και σνακ, εστιατόρια με ιταλική κουζίνα ή ελληνική, φρέσκα παγωτά, λουκούμια, τεντούρα και πολλά ακόμη εδέσματα ή ποτά σε περιμένουν για να τα δοκιμάσεις. Η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και διαθέτει την μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας καθώς και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκκλησία των Βαλκανίων μετά την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή εικόνας: amlife.gr

Μια σίγουρη στάση είναι τα σκαλιά της Αγίου Νικολάου, στα οποία μπορείς να περάσεις χρόνο τις θερινές απογευματινές ημέρες του χρόνου απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της πόλης και του Πατραϊκού. Οι σκάλες της Αγίου Νικολάου είναι ένα ιστορικό μνημείο το οποίο ενώνει την άνω με την κάτω πόλη. Εξίσου ιδανικό μνημείο είναι το κάστρο της πόλης αλλά και το Δασύλλιο, ένα πυκνό τεχνητό δάσος για πεζοπορία και εξόρμηση.

 

Πηγή εικόνας: findgr.de

Όσον αφορά τις ντόπιες γεύσεις, θα βρεις τα καλύτερα λουκούμια στα Κούλου στην οδό Μαιζώνος είτε με γεύσεις είτε σε μπουκίτσες. Για νόστιμο παγωτό, μπορείς επιλέξεις μερικές από τις πολλές γεύσεις του Εντελβάϊς στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου της πόλης είτε σε άλλα σημεία της Πάτρας.  Επιπλέον, στο γνωστό και δημοφιλή πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου θα συναντήσεις μοντέρνες και ποιοτικές καφετέριες ή εστιατόρια για το φαγητό ή καφέ σου. Μια από αυτές είναι το Bodegas ένα fine εστιατόριο με πολλά όμορφα εδέσματα και αφεψήματα σε προσιτές τιμές.

Πηγή εικόνας: fb page ΚΟΥΛΟΥ

 Η μέρα σου στην πόλη μπορεί να κλείσει όμορφα με ένα περίπατο στο Νότιο Πάρκο. Ένας περίπατος με κύριο πρωταγωνιστή τη θάλασσα και το πράσινο των φυτών. Πολλοί Πατρινοί και μη επισκέπτονται το νέο πάρκο της πόλης για χαλάρωση ή εκγύμνανση, μιας και διαθέτει όργανα γυμναστικής.

 

 

By Νάνσυ 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις