3 must ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Το ταξίδι είναι μια ανακούφιση για πολλούς. Πόσο μάλλον μετά το πέρας όλης αυτής της κατάστασης. Η ανακάλυψη και η εξερεύνηση για νέους προορισμούς, όμως, δε σταματά ποτέ. Παρακάτω αναφέρονται τρεις ελληνικοί δημοφιλείς προορισμοί για νέες εξερευνήσεις.


Πηγή εικόνας: huffington.gr

1. Χανιά - Κρήτη

Τα Χανιά είναι μια γραφική παραλιακή πόλη με πολλά αξιοθέατα, μουσεία και στέκια για φαγητό ή ποτό. Σπουδαίες προσωπικότητες έχουν γεννηθεί στον υπέροχο τόπο της Κρήτης, όπως ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Η Παλιά Πόλη με το ενετικό λιμάνι είναι μια ιδανική επιλογή για περπάτημα. Μπορείς να δοκιμάσεις με κάποιο από τα ημι-υποβρύχια και να δεις το βυθό της θάλασσας με μικρό κόστος ή να απολαύσεις μια βόλτα με την άμαξα. Πληροφορίες θα βρεις στο ενετικό λιμάνι. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις μερικά από τα παραδοσιακά φαγητά του τόπου, όπως τη στάκα, τα καλιτσούνια, τα σκιουφιχτά, το αντικριτσό κ.ά.

 

Πηγή εικόνας: gr.depositphotos.com

2. Ίος

Μια εξίσου όμορφη επιλογή είναι η επίσκεψη στο κυκλαδίτικο νησί της Ίου. Πλούσιο σε καταγάλανες παραλίες και ιστορία. Τα σοκάκια του νησιού και τα παραδοσιακά στέκια θα σε εκπλήξουν. Το θέατρο Οδυσσέας Ελύτης είναι ένα αξιόλογο αξιοθέατο αρχαιοελληνικού τύπου από τον λάτρη αρχιτέκτονα της Ίου Haupt Peter. Μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις τις ντόπιες νοστιμιές, όπως το μερμιτζέλι (χειροποίητο ζυμαρικό), τα τσιμέτια, τις καλασούνες κ.ά.

 

Πηγή εικόνας: visitgreece.gr

3.Ρόδος

Η Ρόδος είναι το διαμάντι των Δωδεκανήσων. Το νησί των ιπποτών έχει το σχήμα ενός σμαραγδιού και θεωρείται το νησί του ήλιου μιας και έχει πολλές μέρες το χρόνο ηλιοφάνεια. Μπορείς να επισκεφθείς την κοιλάδα των πεταλούδων και να επισκεφθείτε την παραλία της Τσαμπίκας. Αξίζει να δοκιμάσετε τα νόστιμα πιταρούδια, την ταχινόπιτα, το μελεκούνι, τη λακάνη και άλλες νόστιμες λιχουδιές του τόπου, φτιαγμένες με αγνά υλικά.

 

 

Πηγή εικόνας: kathimerini.gr

 


By Mαρία 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις