ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 Ο Βόλος αποτελεί ένα όμορφο μέρος της Ελλάδας, το οποίο αξίζει να επισκεφθείς. Όμορφα στέκια, αξιοθέατα, θέα, τοπικά μαγαζιά με τοπικά προϊόντα, ποδηλατοδρομίες και το τοπικό απόσταγμα το τσίπουρο. Η επίσκεψη στο Βόλο έγινε πριν λίγους μήνες, πριν την πρώτη καραντίνα και ήταν μια ηλιόλουστη μέρα παρέα με φίλες. 

Βόλος, guida blogspot
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Guida Blogspot
 

 

 Εντυπωσιακή ήταν όλη η διαδρομή από τον υπεραστικό σταθμό έως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Δένδρα, το πάρκο, το λιμάνι του Βόλου και οι βάρκες είναι μερικές πρώτες εικόνες του τόπου. Το πιο εντυπωσιακό είναι η γέφυρα, η οποία ενώνει το λιμενοβραχίονα με την παραλία του Βόλου. Η διαδρομή από την παραλία μέχρι την άκρη του λιμένα είναι απολαυστική.

 

guida blogspot, Βόλος
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Guida Blogspot

 

 Στην παραλία υπάρχουν πολλά τοπικά μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό για όλες τις ηλικίες. Αν επιθυμείς να επισκεφθείς την τοπική αγορά είναι μια οδός παράλληλη με τα μαγαζιά της παραλίας. Στα περίπτερα μπορείς να βρεις μερικά αναμνηστικά (πχ. μαγνητάκια) για να σου θυμίζουν την όμορφη επίσκεψή σου στην πόλη του Παγασητικού Κόλπου. Αξίζει να δοκιμάσεις το παραδοσιακό τσίπουρο του τόπου, τα γαλακτοκομικά, τα κάστανα του Πηλίου, το μήλο φρίκι, τα ανψυκτικά ΕΨΑ και πολλές ακόμη τοπικές γεύσεις. Κάθε ελληνικό μέρος έχει μια μοναδικότητα την οποία αξίζει να ανακαλύψουμε επισκέπτοντάς το.

Βy Νάνσυ

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com. 


Σχόλια