Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

  Μου έχει μείνει αξέχαστη η επίσκεψή μου στη Σπιναλόγκα, ένα νησάκι απέναντι από την Ελούντα. Η μόνη πρόσβαση στη Σπιναλόγκα γινόταν μέσω του καραβιού, όπου το εισιτήριο κόστιζε 10 ευρώ. Εμείς να φανταστείτε πως εντυπωσιαστήκαμε τόσο από την ομορφιά αυτού του νησιού, αλλά κυρίως από την ιστορία του, που το επισκεφτήκαμε δύο φορές. Η ολιγόλεπτη διαδρομή με το καράβι ήταν απίστευτη, ενώ η θέα σου έκοβε την ανάσα. Χανόσουν μέσα στο απέραντο γαλάζιο, ενώ σκεφτόσουν ταυτόχρονα την συγκινητική ιστορία του νησιού που επρόκειτο να επισκεφτείς. Μόλις φτάσαμε στην Σπιναλόγκα και ξεκινήσαμε την περιήγηση, ένιωσα δέος και συγκίνηση.

Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Guida Blogspot

 

 Όλα όσα έβλεπα σε συνδυασμό με τις πληροφορίες, που είχαν παραθέσει δίπλα από εκθέματα ή οικίες, μου προκαλούσαν ανάμεικτα συναισθήματα που μόνο χαρά δεν μου προσέφεραν. Όλα όσα είχα διαβάσει τώρα έπαιρναν μορφή.Ακόμα θυμάμαι το σημείωμα της τελευταίας επιζών στο νησί, η οποία ευχόταν να ήταν τελευταία και να μην το περάσει ποτέ ξανά αυτό κανείς. Ομολογώ πως η θέα στο νησί ήταν μαγευτική, ασύλληπτη! Ωστόσο, αυτό που σκεφτόμουν διαρκώς είναι πόσο δύσκολο ήταν γι εκείνους τους ανθρώπους που διέμεναν στο νησί να ξέρουν πως το μόνο που τους χωρίζει από τους αγαπημένους τους είναι μια θάλασσα, μια απόσταση αναπνοής με το καράβι. 

 

Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Guida Blogspot


 Εκείνη την ημέρα θαύμασα ακόμα πιο πολύ το σθένος αυτών των ανθρώπων. Συνειδητοποίησα πως επικεντρώθηκα αρκετά στη Σπιναλόγκα αλλά όσα και να πω δεν μπορούν να αποδώσουν με ακρίβεια όλα όσα ένιωθα όσο βρισκόμουν εκεί. Μόνο μια επίσκεψη εκεί μπορεί να σας καλύψει. Πραγματικά, η Ελούντα είναι μια περιοχή που αξίζει να επισκεφτείτε, εάν δεν μπορείτε να διανείμετε εκεί. Αλλά αυτό που οπωσδήποτε δεν πρέπει να χάσατε είναι η επίσκεψή σας στη Σπιναλόγκα. Ελπίζω να σας βοήθησα με την περιγραφή της δικής μου εμπειρίας!

By Νικολία 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις