ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 Αν επισκεφτεί κάνεις τα Ιωάννινα, θα διαπιστώσει πως το τοπίο σε κάθε σημείο της πόλης είναι ειδυλλιακό. Η λίμνη Παμβώτιδα, είναι από μόνη της ένα τοπίο σαν πίνακας ζωγραφικής που αξίζει να αντικρίσει κανείς, με ιδιαίτερες αποχρώσεις στα νερά της κατά την Ανατολή και Δύση του ήλιου.
Είναι ιδανικό μέρος για περιπάτους στο κέντρο και βόλτες στη λίμνη, καθώς και για ανακάλυψη ιστορικών σημείων.

Πηγή εικόνας: tanea.gr

Φυσικά, αξίζει επισκεφτείς το μουσείο του Αλή Πασά που βρίσκεται στο νησάκι των Ιωαννίνων, το οποίο αποτελεί το μοναδικό κατοικημένο νησί σε λίμνη στην Ευρώπη. Είναι ένα καταπράσινο νησάκι που μπορεί να πάει κάνεις για βόλτα και να βρει μαγαζάκια που βρίσκονται εκεί για καφέ, φαγητό ή σουβενίρ. Μοναδική εμπειρία αποτελεί ακόμα, η επίσκεψη στο Σπήλαιο του Περάματος που αποτελεί τμήμα υπογείου ποταμού και βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.
 

Πηγή εικόνας: protothema.gr

 

Το σίγουρο είναι πως δε θα μείνει κάνεις παραπονεμένος όσον αφορά το φαγητό, καθώς υπάρχουν επιλογές για όλες τις προτιμήσεις. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τις νοστιμότατες δημιουργίες του ψητοπωλείου «Οι Βλάχοι» και μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα περίφημα σιροπιαστά Γιαννιώτικα γλύκα στο ζαχαροπλαστείο «Κολονάσιος», που βρίσκεται στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Αθηνών! 

By Χριστίνα

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις