ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ


Μια λέξη μπορεί να την περιγράψει: πανέμορφη. Από τις ωραιότερες πόλεις που έχω επισκεφτεί. Η ομορφιά της γίνεται φανερή σε κάθε της σημείο. Μπορείς να κάνεις αμέτρητα πράγματα σε εκείνη. Λόγου χάρη, έπειτα από μια μαγευτική βόλτα στην παραλία με το ποδήλατο, το οποίο νοικιάσαμε εκεί, πήγαμε με την παρέα μου στο Skyline, bar-restaurant, το οποίο δεν απέχει πολύ από την παραλία. Eίναι το στέκι του Πύργου του ΟΤΕ με μια απέραντη θέα στο Θερμαϊκό, στα κάστρα της Άνω πόλης και ολόκληρης της πόλης. Αξίζει να το επισκεφθείτε. Ομολογώ πως περάσαμε μια από τις ωραιότερες βραδιές εκεί. Ευτυχώς προλάβαμε τη Δύση του ήλιου ενώ ταυτόχρονα απολαμβάναμε την απίστευτη θέα. Αξίζει να επισημανθεί ότι και η εξυπηρέτηση εκεί ήταν εξαιρετική. 

Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Guida Blogspot
 

Από την άλλη, στην παραλία θα βρεις τα καραβάκια που σε πηγαίνουν μια βόλτα στον Θερμαϊκό και απολαμβάνεις την θέα της θάλασσας πίνοντας το αγαπημένο σου ρόφημα ή καφέ. Εμείς πήραμε το ζεστό μας τσάι και κάναμε την βόλτα, που διήρκησε περίπου 30 λεπτά. Οι ευφάνταστες ενδυμασίες του προσωπικού σε κάθε καράβι είναι εντυπωσιακές. Πριν έναν χρόνο περίπου υπήρχε μόνο ένα καράβι (αυτό το ξύλινο με τον πειρατή), όμως αργότερα προστέθηκαν κι άλλα για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που περιμένει.


Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Guida Blogspot
 
 
 
Εξίσου όμορφη βόλτα, είναι η ποδηλατάδα με τα μεγάλα ποδήλατα δύο ή τεσσάρων θέσεων. Μπορείς να τα νοικιάσεις για μια ώρα ή περισσότερο και με μικρό κόστος να απολαύσεις την παραλία, τις ομπρέλες, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κ.ά. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη γεμάτη όμορφα στέκια κι αξιοθέατα. Δεν ξέρω πιο να πρωτοράψω... Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει και επόμενη αφήγηση με νέα στέκια και μέρη για εξερεύνηση στην βασίλισσα του Βορρά.
 
 
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Guida Blogspot   

 
By Νικολία 
 
*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com.