ΑΙΤΩΛΙΚΟ: ΤΟ ΡΙΖΩΜΕΝΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

   Το Αιτωλικό είναι μια κωμόπολη στη Δυτική Ελλάδα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Δε θα ξεχάσω την όμορφη βόλτα μέσα στα στενά της κωμόπολης με τους κατοίκους να είναι φιλόξενοι και να θέλουν να σε γνωρίσουν. Το Αιτωλικό έχει μια όμορφη θέα στη θάλασσα και αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κάποιο μακρινό νησί. Λέγεται ότι παλιότερα οι ψαράδες της περιοχής τοποθετούσαν ξύλινες γέφυρες για να μπορούν να συνδέουν το νησί με τη στεριά. Ώσπου αργότερα, δημιουργήθηκαν οι δρόμοι μέσω των οποίων μπορείς να ταξιδέψεις και να εξερευνήσεις κι άλλα ιστορικά χωριά (όπως η Κατοχή).

Πηγή εικόνας: agriniosite.gr

Η λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού είναι ένα ιδανικό σημείο για επίσκεψη. Θα σε εκπλήξει η θέα της θάλασσας και των βουνών στο βάθος. Επιπλέον, αξίζει να επισκεφθείς το Μουσείο Χαρακτικών Τεχνών της Βάσω Κατράκη, μια κορυφαία δημιουργός που καταγόταν από το Αιτωλικό. Το μουσείο περιλαμβάνει πολλά έργα τέχνης της κα. Κατράκη, τα οποία βρίσκονται σε ένα προσεγμένο χώρο. Είναι ένα μουσείο τέχνης που πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθείς στην επόμενή σου εξόρμηση.

Πηγή εικόνας: postmodern.gr

Επιπλέον, μπορείς να κάνεις τη στάση σου για φρέσκο και νόστιμο ψάρι σε κάποιες από τις ψαροταβέρνες του Αιτωλικού. Γενικά, η περιοχή φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια της. Προτείνω να γευματίσεις στη ψαροταβέρνα Μονόματος και να δοκιμάσεις την τσιπούρα και τις γαρίδες. Αργότερα μπορείς να περάσεις από το Παραδοσιακό, ένα τοπικό ζαχαροπλαστείο στη Λασκάρη και να δοκιμάσεις κάποιο από τα γλυκά εδέσματα του τόπου.

Πηγή εικόνας: fb page Μονόματος

Αν επιθυμείς να διαμείνεις σε κάποιο κατάλυμα και να συνεχίσεις την εξερεύνηση σου σε κοντινά μέρη του τόπου όπως το Μεσσολόγγι, μπορείς να μείνεις στο Ξενοδοχείο Αλεξάνδρα. Είναι ένα καλαίσθητο ξενοδοχείο για μια απλή και άνετη διαμονή με θέα τη λιμνοθάλασσα. Για κρατήσεις μπορείς να καλέσεις στο 26320 23019 ή στο 6947 022135 και να μάθεις περισσότερα. Βρίσκεται στον Άστιγγο 12, δηλαδή στην ανατολική πλευρά του Αιτωλικού και πάνω στον κεντρικό δρόμο. Ελπίζω η επίσκεψή σου στο ριζωμένο «νησί» να είναι τόσο όμορφη όπως η δική μου κάθε φορά που το επισκέπτομαι!

Πηγή εικόνας: aixmi-news.gr



By Αγγελική


*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com.






Δημοφιλείς αναρτήσεις