ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

 Πέρασαν λίγοι μήνες από την ημέρα που ταξιδέψαμε με μια φίλη στην πόλη της Θράκης τη Ξάνθη. Μια όμορφη πόλη με φιλόξενους ανθρώπους, πολλά όμορφα στέκια, αξιοθέατα και σοκάκια. Η πιο εντυπωσιακή στιγμή ήταν ο περίπατός μας στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Ένας πλακόστρωτος δρόμος με παλιά σπίτια και στέκια που σε γύριζαν λίγα χρόνια πίσω. Επισκεφθήκαμε το υπέροχο μουσείο τέχνης εν ονόματι Το Σπίτι της Σκιάς  του καλλιτέχνη Τριαντάφυλλου Βαΐτση. Αξίζει να απολαύσετε όλες τις δημιουργίες του και να προμηθευτείτε με μερικά σουβενίρ που παρέχει. Εξίσου όμορφο και εντυπωσιακό είναι το λαογραφικό μουσείο, ένα μουσείο τοπικής ιστορίας με μεγάλη έκθεση που φιλοξενείται σε ένα εμβληματικό κτήριο.

Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Guida Blogspot | To Σπίτι της Σκιάς

Στην πλατεία Δημοκρατίας της πόλης θα συναντήσεις τον πύργο του ωρολογίου που ανοικοδομήθηκε το 1859 από τον Χατζή Εμίν Αγά και η αρχιτεκτονική του βασίζεται στη νεοβυζαντινή εποχή. Περπατώντας μέσα στα στενά της παλιάς πόλης θα σε εντυπωσιάσουν τα κτίρια. Αξίζει να περπατήσεις μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου, ο οποίος πηγάζει από την οροσειρά Ροδόπης. Η θέα θα σε εκπλήξει.



Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Guida Blogspot   

Τα μαγαζιά για σουβενίρ, καφέ, παραδοσιακό γλυκό και καλό φαγητό είναι πολλά. Ενδεικτικά, ο Λεχούδης είναι ο ιδανικός φούρνος με πολλά νόστιμα αρτοποιήματα και βρίσκεται στην Καραόλη 48. Αν επιθυμείς να δοκιμάσεις μερικά παραδοσιακά γλυκά του τόπου, η Νέα Ελλάς είναι το ιδανικό στέκι και βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο στη Βασιλέως Κωνσταντίνου 8. Όσον αφορά τη διαμονή σου, προτείνω το ξενοδοχείο Ξανθίππειον που βρίσκεται σε μια κεντρική τοποθεσία και παρέχει 24ωρη υποδοχή και πρωινό. Η επίσκεψη στην γραφική Ξάνθη θα σε μαγέψει.


By Νάνσυ

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com. 







Δημοφιλείς αναρτήσεις