ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΖΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

 Τα Τριζόνια είναι ένα πράσινο νησί στον Κορινθιακό Κόλπο και προσελκύει πολύ κόσμο τις ζεστές ημέρες του χρόνου. Επισκεφθήκαμε το όμορφο νησάκι πριν κάτι μήνες και μείναμε έκπληκτοι από την όμορφη θέα της θάλασσας. Τα Τριζόνια είναι ένα μικρό νησί με μικρό πληθυσμό και βρίσκεται απέναντι από το εξίσου μικρό χωριό τη Γλυφάδα ή Γλύφα (όπως αποκαλούν οι ντόπιοι). Η πυκνή βλάστηση του νησιού είναι αυτή που θα σε μαγεύσει.

Πηγή εικόνας: wondergreece.gr

Μπορείς να μεταφερθείς σε αυτό με κάποια από τις βάρκες που βρίσκονται στο χωριό Χάνια και με πολύ μικρό κόστος να βρεθείς στο πράσινο νησί. Φθάνοντας εκεί, θα αντικρίσεις ένα όμορφο τοπίο με πολλές ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι, παραλίες με καθαρά νερά και διαδρομές για πεζοπορία για να ακολουθήσεις.


Πηγή εικόνας: ellas2.wordpress.com

Η παραλία Πούντα με την κόκκινη αμμουδιά είναι μια ιδανική παραλία. Καθώς και η παραλία Άσπρα Χαλίκια που βρίσκεται στο δυτικό μέρος των Τριζονίων. Όσον αφορά τις διαδρομές για πεζοπορία, διαθέτει τρεις απολαυστικές διαδρομές. Συνιστώ την πρώτη διαδρομή που ξεκινά από την πλατεία του νησιού και φθάνει ως το λιμάνι με τα σκάφη. Φυσικά, συνοδοιπόρος σε αυτήν τη διαδρομή είναι τα όμορφα καταπράσινα δένδρα και η θέα του Κορινθιακού.

Πηγή εικόνας: trizonia.gr | Παραλία Πούντα

Επιπλέον, μπορείς να γευματίσεις με την παρέα σου σε μια από τις ψαροταβέρνες του νησιού, όπως η ψαροταβέρνα Porto Trizonia με πολλές επιλογές θαλασσινών και φρέσκων ψαριών. Αν επιθυμείς να μείνεις για λίγα βράδια στο νησί, υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία για να σε φιλοξενήσουν. Ιδανικά, το Τrizonia Beach Hotel είναι ένα τρίστερο ξενοδοχείο με πανοραμική θέα και πλούσιο πρωινό.

 

Πηγή εικόνας: trizonia.gr

Τα Τριζόνια είναι μια ιδανική εξόρμηση για το Σαββατοκύριακο και για όσους μένουν σε κοντινές περιοχές. Μπορείς να ανακαλύψεις περισσότερα μέσω του ηλεκτρονικού site του νησιού πατώντας κλικ εδώ.


By Nάνσυ

 *Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com.

Δημοφιλείς αναρτήσεις