ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 H περιήγηση στη Θεσσαλονίκη δε σταματά ποτέ. Είναι άλλωστε η δεύτερη μου πόλη. Μόνο που αυτήν την φορά θα αναφερθώ στα εκπληκτικά μουσεία, τα οποία έχω επισκεφθεί και δεν κρύβω ότι η περιήγηση σε αυτά θα επαναληφθεί. Ας ξεκινήσουμε με το μουσείο Κινηματογράφου στην παραλία της πόλης και συγκεκριμένα στον προβλήτα. Ένα μουσείο γεμάτο ιστορία από τον παλιό κινηματογράφο. Φορέματα της Τζένη Καρέζη και της Βουγιουκλάκη που ανήκουν στα εκθέματα του μουσείου και αποτελούν όμορφες αναμνήσεις δύο σπουδαίων ηθοποιών. Η διαδρομή μέχρι το τέλος του μουσείου είναι κινηματογραφική, αφού ακολουθείς την ζωγραφισμένη κινηματογραφική ταινία που βρίσκεται στο δάπεδο του μουσείου. Πολλές φορές διοργανώνονται εκδηλώσεις που αξίζει να επισκεφθείς.

guida blogspot, Θεσσαλονίκη
Πηγή εικόνας: filmfestival.gr

Επόμενη όμορφη περιήγηση είναι το Πολεμικό μουσείο της Θεσσαλονίκης με εκθέματα και αναπαραστάσεις από τους πολέμους. Με εντυπωσίασαν όμορφες μακέτες και η αναφορά στη Σοφία Βέμπο. Το στρατιωτικό μουσείο περιλαμβάνει πολλά ρούχα και υποδήματα καθώς και προσωπικά αντικείμενα της τραγουδίστριας του πολέμου και ιδιόχειρα σημειώματα.

Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Guida Blogspot Team | Πρόχειρο καταφύγιο ελληνικού στρατού

Εξίσου μαγικό με εντυπωσιακά ευρήματα είναι το Βυζαντινό μουσείο πλούσιο σε βυζαντινές εικόνες και άλλα εκθέματα κατά την διάρκεια του Βυζαντίου. Θα σε εκπλήσσει η μακέτα της αρχιτεκτονικής του μουσείου και η αρχιτεκτονική των αρχαίων τάφων. Επιπλέον, θα αντικρίσεις πολλούς τάφους, οι οποίοι φανερώνουν το πόσο οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν στην μεταθανάτια ζωή και τα έκτιζαν σαν να είναι σπίτια τους.

Θεσσαλονίκη, guida blogspot
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Guida Blogspot Team | Αγιογραφία Άγιος Αθανάσιος 15ος αιώνας


Ακολουθούν μελλοντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε πολλά ακόμη όμορφα ελληνικά μέρη. Μπορείς να κάνεις εγγραφή με το email σου και να ενημερώνεσαι για κάθε νέο άρθρο του Guida Βlogspot.

By Nάνσυ

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com.