ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

 

Κέρκυρα, Κέρκυρα με το Ποντικονήσι... Ένα καταπληκτικό νησί μέσα στο Ιόνιο με πυκνή βλάστηση και βενετσιάνικο αέρα. Στα βυζαντινά χρόνια λεγόταν Κορυφώ και οι ξένοι επισκέπτες την αποκαλούσαν Corfu εξαιτίας των δύο κορυφών της. Ύστερα από παραφθορές, έφθασε στη σημερινή ονομασία Κέρκυρα με μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Άνοιξη (γιορτή του Πάσχα) μέχρι και το φθινόπωρο να την επισκέπτονται. Η αρχιτεκτονική της πόλης έχει ιταλικό χαρακτήρα εξαιτίας της κυριαρχίας από τους Βενετούς. Παρακάτω αναφέρονται μέρη για να επισκεφθείς και στέκια για να γευματίσεις και κατάλυμα για τη διαμονή σου για μετά την καραντίνα.

Πηγή εικόνας: iefimerida.gr | Ποντικονήσι στο βάθος αριστερά

Ιδανικό μέρος για επίσκεψη είναι στην παραλία του κόλπου της Γουβιάς είτε για μπάνιο είτε για θαλάσσιο σκι. Το Αχίλλειο είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Μια βασιλική έπαυλις που σχεδιάστηκε από Ιταλούς αρχιτέκτονες. Η αυτοκράτειρα Ελισσάβετ της Αυστρίας (η οποία ζούσε στην έπαυλη) ξεχώριζε τον ήρωα της ελληνικής μυθολογίας Αχιλλέα και για αυτόν το λόγο ονόμασε την έπαυλή της Αχχίλειον. Στο Αχχίλειον μπορείς να βρεις και το εντυπωσιακό άγαλμα του Αχιλλέα ύψους 15 μέτρων που αγόρασε η αυτοκράτειρα. Σήμερα, το παλάτι λειτουργεί ως μουσείο και αξίζει να το επισκεφθείς. Επιπλέον, μπορείς να επισκεφθείς την Παλαιοκαστρίτσα ένα παραδοσιακό τουριστικό χωριό της Κέρκυρας και να αντικρίσεις το παλαιότερο κάστρο του νησιού. Η πανοραμική θέα θα σε εκπλήξει.

Πηγή εικόνας: arttravel.gr | Κόλπος Γουβιά

Μετά από αυτήν την εξόρμηση απαιτείται ένα γεύμα με παραδοσιακά φαγητά του τόπου με θέα το καταγάλανο του ουρανού και της θάλασσας. Προτείνω την ταβέρνα Κληματαριά στις Μπενίτσες με θαλασσινά και παραδοσιακά πιάτα, όπως το ψάρι μπιάνκο με λεμόνι, σκόρδο και ελαιόλαδο. Για πιο γουρμέ προτάσεις επισκεφθείτε το Pomo D' Oro Wine Restaurant κοντά στην πλατεία Σκαραμαγκά. Ένα ιδιαίτερο εστιατόριο με την υπογραφή του έμπειρου σεφ Μέγκουλα και της ομάδας του. Για προτάσεις για γλυκό, στο ζαχαροπλαστείο Παπαγιώργης θα βρεις διαφόρων ειδών παγωτά καθώς και παραδοσιακές τοπικές γλυκές αλχημείες όπως: μαντολάτο, κουμ κουάτ γλασσέ, γλυκό του κουταλιού περγαμόντο κ.ά.

Πηγή εικόνας: fb page Pomo D'Oro Restaurant

Γενικά, η Κέρκυρα έχει όμορφες και καθαρές παραλίες, υψηλής ποιότητας ξενοδοχεία, παραδοσιακά εδέσματα και γραφικά χωριά για επίσκεψη. Για μια άνετη διαμονή στο κέντρο του νησιού, προτείνεται το Siorra Vittoria Boutique Hotel, ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο με γήινες αποχρώσεις και όμορφη θέα. Είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να γραφθούν για αυτό το νησί... Για περισσότερες πληροφορίες πατήσε κλικ εδώ.



 Πηγές άρθρου:

  • el.wikipedia.org/wiki/Κέρκυρα
  •  discovergreece.com

 

Βy Μαρία 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com.