ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

 Η Λεμεσός ήταν μια όμορφη εξερεύνησή μου όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Κύπρο. Νόμισμά τους το ευρώ και οδηγούν από τα αριστερά, διατηρώντας τον ίδιο τρόπο οδηγήσεως όπως η Μεγάλη Βρετανία. Για αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδήγηση, σε περίπτωση που ταξιδέψετε στην Κύπρο. Μια βόλτα στην παραλιακή θα σε εκπλήξει. Η παραλιακή είναι μια περιποιημένη και καθαρή περιοχή για να απολαύσεις τη θάλασσα.

Πηγή εικόνας: αρχείο Guida Blogspot

Αξίζει να επισκεφθείς με την παρέα σου το Κάστρο Λεμεσού, ένα μεσαιωνικό κάστρο το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους Τούρκους ως φυλακή. Είναι κοντά στο παλιό λιμάνι και λειτουργεί ως μουσείο. Μετά από αυτήν την επίσκεψη, μπορείς να συνεχίσεις το περπάτημα μέσα στα σοκάκια της Λεμεσού. Θα αντικρίσεις πολλά τοπικά μαγαζιά όπως το Ρω και να απολαύσεις χειροποίητα γλυκά όπως το chocolate brownie, που εικονίζεται στην παρακάτω εικόνα. Όσον αφορά το μεσημεριανό ή βραδυνό σου, το Meze Taverna είναι η ιδανικότερη επιλογή. Ένα ελληνικό εστιατόριο με πολλά νόστιμα πιάτα. Συνιστώ να δοκιμάσεις το Chicken Kebab Shashlik, ένα πιάτο με σουβλάκια από στήθος κοτόπουλου τα οποία είναι μαριναρισμένα με κρεμμύδι και πιπεριές. Για συνοδευτικό έχεις δυο επιλογές, είτε ρύζι είτε chips πατάτας. Eσύ επιλέγεις. 

Πηγή εικόνας: fb page ΡΩ/RAW

Η Λεμεσσός είναι μια όμορφη πόλη και ένας πολύ δημοφιλής προορισμός της Κύπρου. Η βόλτα στην μαρίνα και ο περίπατος στα σοκάκια της πόλης, θα σε μαγέψουν. Αν έχεις περισσότερο χρόνο, μην παραλείψεις να επισκεφθείς το ζωολογικό κήπο της Λεμεσού. Σπάνια είδη ζώων φιλοξενούνται και φροντίζονται στο ζωολογικό. Ενδεικτικά: ασιάτικη ενυδρίδα, λάμα, κυπριακό βόδι, πλατώνι. αφρικάνικη χελώνα, μαυρόφιδο, ιγκουάνα, αιγυπτιακή χήνα κ.ά. Στο site θα βρεις περισσότερα.

Πηγή εικόνας: αρχείο Guida Blogspot

Για μια άνετη και ήσυχη διαμονή, συνιστώ το Old Port Hotel ένα boutique hotel που βρίσκεται μέσα στην ιστορική πόλη της Λεμεσού. Εύχομαι η διαμονή σου να είναι ευχάριστη όπως και η δική μας.

Βy Νάνσυ

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις