4 συμβουλές για το μετά - covid ταξίδι σου

 

 

Πηγή εικόνας: timesnownews.com

 Έχει ανακοινωθεί ότι ότι στις 14 Μαϊου θα γίνει άνοιγμα των ξενοδοχείων με την καλοκαιρινή σεζόν να ξεκινά νωρίτερα απ' ότι πέρυσι. Αναμένονταιι ανακοινώσεις και για την εστιάση. Αν σκέφτεσαι πού να ταξιδέψεις και ψάχνεις προορισμό, αυτό το άρθρο είναι για σένα. Παρακάτω παρουσιάζονται τέσσερις χρήσιμες πληροφορίες που οφείλεις να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις για εξωτερικό ή εσωτερικό. 


1. Βεβαιώσου ότι ο προορισμός που επιλέγεις είναι ασφαλής

Αν και όλα τα μέρη του κόσμου έχουν πάρει μέτρα για την καταπολέμηση των κρουσμάτων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνεις μια έρευνα στο διαδίκτυο ή να ρωτήσεις γνωστούς σου που ζουν στον προορισμό πώς είναι η κατάσταση με τον ιό. Είναι σημαντικό να αποφευχθούν μετακινήσεις σε κόκκινα μέρη.


2. Διασφάλισε ότι έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα έγγραφα

Εκτός από το διαβατήριο ή την ταυτότητά σου, θα χρειαστείς το δωρεάν πράσινο πιστοποιητικό το οποίο επαληθεύει ότι είσαι υγιής για ταξίδια. Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για το πώς προμηθευτείς το ψηφιακό πιστοποιητικό εδώ.

 

3. Ανακάλυψε την ιστορία και τα αξιοθέατα που είναι προσβάσιμα

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις λίγα πράγματα για την ιστορία μιας χώρας πριν την επισκεφθείς καθώς και ποια είναι τα must αξιοθέατα για να δεις. Ενδέχεται σε μερικά αξιοθέατα να υπάρχουν κρατήσεις πριν τα επισκεφθείς (π.χ. Αυστρία).

 

4. Οι μετακινήσεις θα είναι περιορισμένες

Είναι πολύ πιθανό να απαγορευθούν οι μετακινήσεις μετά τις 12 το βράδυ και να περιοριστεί ο αριθμός πελατών στα μαγαζιά για να μη αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, όπως συνέβη το καλοκαίρι του 2020. Να είσαι έτοιμος για αυτόν τον περιορισμό μέχρι να εξαλειφθούν πλήρως τα κρούσματα στον κόσμο.

Για τους ιδανικούς προορισμούς για ταξίδι στην Ελλάδα μετά την καραντίνα, δες τι σου προτείνει η ομάδα του Guida Blogspot εδώ.

By Νάνσυ

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε το άρθρο στο site/blog σας στείλτε μας μήνυμα στο guidablogspot@gmail.com.



Δημοφιλείς αναρτήσεις