ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ TRAVELLER NOTES


 

Traveller Notes, συνέντευξη, Guida Blogspot
Πηγή εικόνας: αρχείο Traveller Notes

 Οι Traveller Notes είναι traveller bloggers και κρατούν τις δικές τους ταξιδιωτικές σημειώσεις και τις μοιράζονται με τους αναγνώστες μέσω του μπλογκ τους travellernotes.gr.  Η Ευρυδίκη και ο Γιάννης αγαπούν τα ταξίδια, τη δημιουργία περιεχομένου και την ταξιδιωτική αρθρογράφηση. Έχουν ταξιδέψει σε όμορφα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ενδεικτικά, Αμοργό, Κύθηρα, Φλωρεντία, Σέριφο, Μετέωρα, Λονδίνο κ.ά. Παρακάτω παραχωρούν μια αποκλειστική συνέντευξη στο Guida Blogspot και αναφέρονται στα ταξίδια τους, πώς ξεκίνησαν την αρθρογραφία και την εξερεύνηση του κόσμου, ποιες είναι οι μελλοντικές επιθυμίες τους, ποιος είναι ο αγαπημένος τους ελληνικός προορισμός και πολλά ακόμη

 

Είστε ένα ζευγάρι που συνεχώς ταξιδεύει. Μιλήστε μας για εσάς και πείτε μας πώς ξεκίνησαν όλα στην ταξιδιωτική αρθρογραφία.

 Η αλήθεια είναι ότι δεν ταξιδεύουμε όσο συχνά θα θέλαμε, αλλά επιλέγουμε να γνωρίσουμε πολύ καλά τον κάθε προορισμό. Να τον μάθουμε, κυρίως, μέσα από τα μάτια των ντόπιων. Η ενασχόληση με την ταξιδιωτική αρθρογραφία ξεκίνησε λόγω της αγάπης μας για εξερεύνηση. Μας άρεσε πολύ να ψάχνουμε για παράξενους προορισμούς. Ανοίγαμε, συχνά, τον παγκόσμιο χάρτη, ψάχναμε χώρες που δε ξέραμε και μετά πληροφορίες γύρω από αυτές. 

Στη συνέχεια. επειδή μας άρεσε πολύ η διαδικασία, ψάχναμε πέρα από τα συνηθισμένα αξιοθέατα της περιοχής και συγκεκριμένα πράγματα (όπως: καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις, όμορφα μαγαζάκια, second hand μαγαζιά). Μας συνέπαιρνε τόσο πολύ η όλη διαδικασία που συχνά υπολογίζαμε το πόσο θα κοστίσουν όλα αυτά. Ακόμα και αν δεν ήταν το ταξίδι στα άμεσα σχέδια μας. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε να δημιουργούμε μικρούς οδηγούς. Όλο
αυτό με τα χρόνια αλλάζει και η ματιά μας σε έναν προορισμό παύει να είναι η ίδια. Πλέον, μας ενδιαφέρει πολύ και η ιστορία του τόπου και το φυσικό τοπίο φυσικά.

Πόσες φορές ταξιδεύετε το χρόνο;

Μας είναι λίγο δύσκολο να το προσδιορίσουμε, αλλά τα περισσότερα ταξίδια μας είναι τους καλοκαιρινούς μήνες, στις γιορτές και όποτε καταφέρνουμε να «κλέψουμε» ένα κοντινό 3ημερο. Αλλά το καλοκαίρι ο στόχος μας είναι να πάμε σε αρκετά μέρη και όχι σε ένα μόνο προορισμό. Συνήθως, επιλέγουμε το Islandhopping, δηλαδή να επισκεφθούμε 3 ή 4 νησιά και να μοιράσουμε το χρόνο των διακοπών μας σε περισσότερα μέρη.

Traveller Notes, συνέντευξη, Guida Blogspot
Πηγή εικόνας: αρχείο Traveller Notes
Στο μπλογκ σας βρίσκουμε ένα άρθρο με τίτλο «Οδηγός επιβίωσης για Nerd διακοπές». Πώς προέκυψε αυτό το θέμα; Μπορεί ένας κομπιουτεράκιας να απολαύσει τις διακοπές του δίχως περιορισμό στις κονσόλες;

Η αγάπη μας για gaming, και γενικά το nerd κομμάτι της ζωής μας, δε θα μπορούσε να λείπει από τη σελίδα μας. Σκεφτήκαμε ότι υπάρχουν αρκετά άτομα σαν εμάς και θέλαμε να αποδείξουμε ότι το να είσαι nerd ή gamer, δε σημαίνει ότι δε μπορείς να είσαι περιπετειώδης και ταξιδιώτης. Όσο για το αν μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του ένας κομπιουτεράκιας, φυσικά και μπορεί. Εξάλλου η ίδια η ζωή είναι ένα game και κάποιες προτάσεις για ταξίδι είναι στη σελίδα μας και θα έρθουν και άλλα...

Ποια από τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες θα επαναλαμβάνατε; 

Νομίζω όλες! Όταν λέμε ταξιδιωτικές εμπειρίες, αυτό διαφέρει για κάθε ταξιδιώτη. Για εμάς μπορεί να είναι από ένα μονοπάτι που χαθήκαμε στη Σίφνο, οι ατέλειωτες βόλτες στην Αμοργό, η επίσκεψη στα Μετέωρα ή το να κολυμπάς πρωί-πρωί στα παγωμένα νερά στις βάθρες της Σαμοθράκης. Όλα άφησαν κάτι μαγικό. Όλα μας άφησαν όμορφες αναμνήσεις!

Αγαπημένος ελληνικός προορισμός;

Χωρίς δεύτερη σκέψη θα σου πούμε η Σαμοθράκη! Η αγάπη μας για το νησί αυτό είναι
τεράστια και κάθε χρόνο ακόμα και αν βρισκόμαστε καταμεσής του Αιγαίου θα βρούμε τον
τρόπο να περάσουμε και κάποιες μέρες στη Σαμοθράκη..

Traveller Notes, συνέντευξη, Guida Blogspot
Πηγή εικόνας: αρχείο Traveller Notes

Τί κατηγορία τουρίστα είστε;

Δε θεωρούμε τους εαυτούς μας τουρίστες, αλλά επισκέπτες. Αυτό έχει μεγάλη διαφορά. Αγκαλιάζουμε πραγματικά έναν τόπο, γνωρίζουμε ντόπιους και γινόμαστε ένα με τον τόπο. Αυτό δεν το λέμε έτσι μόνοι μας, αλλά μας το λένε και οι ίδιοι. Δεν το συναντάς συχνά αυτό. Συγκεκριμένα, μας λένε ότι είναι σα να είμαστε φιλοξενούμενοι ή συγγενείς κάποιου ντόπιου. Αυτό συμβαίνει επειδή εμείς τους προσεγγίζουμε, μιλάμε με τους παππούδες στα καφενεία ή στις γυναίκες στις αυλές των σπιτιών. Στις διακοπές έχουμε κάνεις γνωριμίες που διατηρούμε μέχρι σήμερα.


Πώς βιώσατε την κατάσταση με την καραντίνα; Έχετε προγραμματίσει τον επόμενο σας προορισμό;

Η καραντίνα ήταν πολύ δύσκολη για όλην την ανθρωπότητα. Το ίδιο και για μας. Υπήρχε γενικότερη ανασφάλεια και επαγγελματική αβεβαιότητα σε κάποιες περιπτώσεις. Ελπίζουμε οι φετινές διακοπές να είναι γεμάτες! Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο που, αλλά έχουμε ανάγκη να έρθουμε σε επαφή με τη φύση, να πάρουμε τη σκηνή μας και να κάνουμε ένα τουρ τα νησιά.

Traveller Notes, συνέντευξη, Guida Blogspot
Πηγή εικόνας: αρχείο Traveller Notes

Έχετε κάποιον μπλόγκερ που ξεχωρίζετε;

Δεν μπορώ να πω έναν, γιατί πραγματικά διαβάζω, συμβουλεύομαι και παίρνω ιδέες από πολλούς και πολλές. Έχω την χαρά να εργάζομαι στο followgeorge.gr που είναι ένα ανερχόμενο ταξιδιωτικό site και συναναστρέφομαι με πολυταξιδευμένους ανθρώπους. Ακόμα είμαι μέλος του travel vibe με πολλούς αξιόλογους travel bloggers που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη με τα ταξίδια! 

Τί δε γνωρίζουμε για τους travellernotes;

Οι Traveller Notes δεν είναι μόνο ταξιδιώτες. Πέρα από τα ταξίδια, ασχολούμαστε πολύ με το κομμάτι των diy κατασκευών, δημιουργούμε τα δικά μας επιτραπέζια (σιγά σιγά), μαθαίνουμε συνταγές από όλον τον κόσμο. Θα έλεγα ότι, εκτός από το ταξιδιωτικό ύφος, είμαστε εξερευνητές, δημιουργοί και παιδιά!

 

Υπάρχει κάτι ακόμη που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας; 

Ένας κρυφός μας στόχος είναι να αγοράσουμε και να τροποποιήσουμε ένα μίνι βαν και να
κάνουμε road trip.
 

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Είναι πολλοί! Όλο αυτό το διάστημα με την καραντίνα στερηθήκαμε πολλά ταξίδια, αλλά καταφέραμε να καταλήξουμε σε κάποια μακρινά ταξίδια που θέλουμε να κάνουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις σκέψεις, τις εικόνες και τις ιστορίες μας, Ελπίζουμε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά τα ταξίδια που θέλουμε και να δημιουργήσουμε παράλληλα ένα όμορφο και αυθεντικό περιεχόμενο για τους αναγνώστες μας. 

Traveller Notes, συνέντευξη, Guida Blogspot
Πηγή εικόνας: αρχείο Traveller Notes
 

Eυχαριστούμε θερμά τους Traveller Notes για αυτήν τη συνέντευξη και το φωτογραφικό υλικό!

 

Μπορείτε να βρείτε τους Traveller Notes εδώ:

blog: www.travellernotesgr.com 

instagram: travellernotesgr

facebook:  Traveller notes

 

Eπιμέλεια συνέντευξης: Αθανασία Σκόνδρα 

 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις